Jemné Telecí maso
CHCI VÍCE INFORMACÍ

Jemné telecí maso

Předností telecího masa je jeho jemná chuť, křehkost bez nutnosti dlouhého zrání a díky nízkému obsahu tuku také jeho stravitelnost. Narozdíl od dřívějších dob je dnes ale velmi těžko k dostání.

Proto jsme se rozhodli vám toto jedinečné maso nabídnout a vyčlenili jsme z kolekce telat určených na prodej několik sedmi měsíčních býčků o váze zhruba 300kg.

Telata se nám rodí na přelomu února a března ve volné přírodě s  minimální asistencí ošetřovatelů. Než vyraší na pastvinách první tráva, jsou prvních několik měsíců krmeny pouze mateřským mlékem. Od května až do podzimu se pasou svými matkami na rozsáhlých pastvinách. Nenabízíme tedy tzv. mléčná telata, která přijímají výhradně mléko, ale starší telata živena mlékem a trávou.

Maso je světle růžové barvy připomínající spíše vepřové maso.

Kulinářské zpracování

Telecím masem nikdy nelze šlápnout vedle. Maso je využitelné všemi možnými způsoby. Jen je potřeba neopomenout jeho jemnost a jemně ho také tepelně zpracovávat. Spíš na nižší teplotu a o chvilku déle.

Telecí maso si nejlépe vychutnáte v kombinaci s bylinkami ze zahrádky, zejména šalvějí a rozmarýnem, smetanou, bílým vínem, houbami, chřestem, mrkví, zelenými fazolkami a hráškem.

A k telecímu řízku asi netřeba cokoli dodávat.

V nabídce máme vše, co můžete v kuchyni zpracovat, od kostí, vnitřností, přes steaky ale i klasické kousky na omáčky a dušení až po speciality typu ossobuco.

Vzhledme k systému chovu na naší farmě je telecí maso k dispozici vždy jen podzim, takže pokud ještě váháte, není proč. Telecí maso si prostě zamilujete!