Hovězí maso, přední Líčka
Líčkům se již dlouhou dobu daří na výslunní. Dva drobnější svaly plné intenzivní chuti si nejlépe vychutnáte pomalu dušené v červeném víně s kořenovou zeleninou.
CENA ZA 1 kg 250 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 13 dní se můžete těšit

Líčka

Líčka, jako žvýkací svaly, jsou jedním z nejnamáhavějších svalů, a proto na ně při kulinářské úpravě nelze spěchat. Jsou totiž trochu jako krátká žebírka, trochu jako kližka, ale lepší než obojí dohromady. Pokud budete trpěliví a dopřejete masu několik hodin na plotně nebo v troubě, odmění se Vám úžasnou omáčkou, ve které se rozpustilo veškeré vazivo v kolagenový sirup, a maso lze následně téměř krájet lžící.

Líčka si budou nejlépe rozumět s červeným vínem a kořenovou zeleninou.

 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT