Hovězí droby Játra
Dušená játra s rýží - horor ze školní jídelny nejednoho z nás. Jde to ale i jinak.
CENA ZA 1 kg 70 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
PRODUKT JE DOČASNĚ VYPRODANÝ Ale nezoufejte, pomůžeme vám najít podobný.

Játra

Játra jsou bohatým zdrojem bílkovin, pro tělo snadno vstřebatelným železem a důležitým vitamínem A. Přestože jsou v těle důležitým filtrem škodlivých látek neukládají je do sebe, ale většinu vyloučí z těla ven. Nic tedy nebrání je zařadit do pravidelného jídelníčku.

Z jater si můžete sami doma vyrobit delikátní paštiku, není to nic složitého. S mandlemi, brusinkami, sušenými šveskami nebo provensálskými bylinkami. Nebo si z nich připravte nadýchané knedlíčky do vývaru. A nejlepší jsou na plátky orestovaná s cibulí a kouskem špeku na sádle servírované s čerstvým chlebem a domácí tatarskou omáčkou. A taková omáčka z kousku srdce, ledviny a jater s muškátovým oříškem a kapkou smetany doplněná vláčným knedlíkem potěší nejednoho strávníka.

Jen nezapomeňte! Se solí vždy počkejte až když jsou játra tepelně zpracovaná. Mohla by vám totiž ztvrdnout.