Koření Maldónská sůl uzená 10g
Křupavé vločky soli vyráběné starou tradiční metodou milují šéfkuchaři po celém světě.
HMOTNOST 10g
DOPORUČENÉ POUŽITÍ Hovězí maso
DOPORUČENÉ POUŽITÍ Zelenina
VÝROBCE Maldon
20 Kč/ks
- +

Maldónská sůl uzená

Je to až neuvěřitelné, ale tato sůl pozvedne chuť steaku či roastbeefu, grilované zeleniny nebo pečených brambor s máslem o několik úrovní výš..
Maldonská sůl je poklad, o kterém často uslyšíte od čarodějů britské kuchyně. Pochází z města Maldon v hrabství Essex v Británii. Jedná se o mořskou, vločkovou sůl, ve které nenajdete žádnou přidanou chemii, pouze čisté stopové prvky z mořské vody.

Křehké vločky jemně křupou, chutnají po čistém moři a v ústech zanechávají velmi zvláštní sladko-slanou chuťovou stopu.

Výroba


V malé rodinné firmě Maldon Sea Salt Company, dvakrát měsíčně nabírají za největších vln při úplňku nebo novoluní vodu, která se přelévá do nádrží. Aby byla správně slaná, nesmí při sběru pršet. Z nádrží se pak odstraní voda, aby se koncentrát provařil na ohromných pánvích. Výsledkem této téměř alchymistické cesty jsou pyramidové krystalky soli, připomínající sněhové vločky.

Na rozdíl od bílé maldonské soli je tato zauzována na dubovém dřevě, což jí dodává jedinečné aroma a barvu. Uzená sůl krásně doplňuje chuť steaků, ryb i salátů.