Pečený krk na víně
Dušení DUŠENÍ Pečení PEČENÍ
Recepty Pečený krk na víně

SUROVINY

  • 1kg hovězího krku
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší cibule na půlkolečka
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 stroužky česneku na plátky
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 8 větviček tymiánu
  • 500ml červeného vína
  • máslo nebo sádlo
  • sůl a pepř

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 150 °C.
  2. Maso omyjte, osušte a pokrájejte na větší kostky. Osolte a opepřete.
  3. Na rozpáleném sádle nebo másle v kastrolu, který se hodí do trouby, opečte každý kousek ze všech stran. Opečené maso vyndejte na talíř a ve výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte asi 100 ml červeného vína.
  4. Maso vraťte k zelenině, podlijte zbytkem vína a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody. Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte s bramborovými gnocchi nebo čerstvou bagetkou.