Hovězí burger se slaninou a sýrem
Grilování GRILOVÁNÍ
Recepty Hovězí burger se slaninou a sýrem

SUROVINY NA BURGER

  • 2 středně velká rajčata
  • 1 středně velká červená cibule
  • 8 plátků slaniny
  • 4 housky (kaiserky)
  • 600g mletého hovězího krku
  • 2 lžíce rozehřátého másla
  • 4 plátky sýru typu gouda nebo čedar
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

SUROVINY NA OCHUCENOU MAJONÉZU

  • 100g majonézy
  • 40g kečupu Heinz
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 20g najemno nastrouhané cibule
  • 1 lžíce najemno nasekaných lístků estragonu

Postup na ochucenou majonézu

  1. Všechny suroviny smíchej v misce a dej na 10 minut do lednice.

Postup na burger

  1. Rajčata nakrájej na 16 plátků. Cibuli očisti a nakrájej na tenká kolečka.
  2. Slaninu opeč z obou stran na středně rozpálené pánvi dozlatova a dej stranou.
  3. Housky podélně rozřízni a žeznou plochou je nasucho opeč na pánvi, na které se připravovala slanina.
  4. Z masa vytvaruj 4 placky velikosti housky, z obou stran je osol, opepři a potři máslem.
  5. Polož na pánev a peč na mírném ohni 3 minuty. Maso otoč, potři máslem a opékej 2 minuty. Poté na každý kus masa polož 1 plátek sýra a peš ještě 1 minutu. Hotové maso vyndej z pánve.
  6. Každou půlku housky potři 1 lžící ochucené majonézy. Na spodní půlku poečiva polož část ledového salátu, 2 plátky rajčete, na ně polož opečené maso se sýrem, opět 2 plátky rajčete, opečenou slaninu a kolečka cibule. Přiklop.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT