BBQ hovězí žebra
Pečení PEČENÍ
Recepty BBQ hovězí žebra

Suroviny na žebra

  • 1,5kg masitých hovězích žeber
  • 2 - 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce soli, nejlépe uzené
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžičky oregana
  • 4 lžíce oblíbené BBQ omáčky
  • lze použít také tekutý kouř

Postup na žebra

  1. Žebra vyjmeme z obalu a řádně osušíme papírovou utěrkou.
  2. Osušená žebra potřeme olivovým olejem.
  3. Veškeré koření a omáčku smícháme dohromady, můžeme naředit olejem a směsí důkladně potřeme žebra ze všech stran.
  4. Žebra chladíme zabalená do strečové folie nebo v krabičce alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  5. Troubu zapneme na 120 st.
  6. Žebra pečeme pomalu 3,5 hodiny. Jednou za čas je potřeme výpekem.
  7. Na závěr pečení je můžeme potřít ještě BBQ omáčkou a přidat teplotu na 150 st, aby zkaramerilizovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT