Kližka
Vaření VAŘENÍ Dušení DUŠENÍ Pečení PEČENÍ
Hovězí maso, zadní Kližka
Obyčejný kousek masa běžně používáný na guláš. Lze z něj ale upéct neobyčejnou delikatesu..
CENA ZA 1 kg 220 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
PRODUKT JE DOČASNĚ VYPRODANÝ Ale nezoufejte, pomůžeme vám najít podobný.

Kližka

Svazek drobných svalů nad koleny srostlých šlachami, vazivem a úpony, které při tepelné úpravě nabobtnají a změknou. Výsledkem je jedinečná chuť, vláčnost a šťavnatost. Povrch masa bývá pokrytý tenkou blánou, kterou je vhodné před úpravou odstranit.

Kližka vynikne při pozvolném dušení, jak vcelku, tak pokrájená na kostky, nejen v klasickém guláši, ale na i víně, houbách, kořenové zelenině či rajčatech. Zkuste ji také pomalu péct bohatě potřenou hořčicí a česnekem. Fantazii se meze nekladou.