Telecí maso, přední Krk
Hrubší vlákna a výrazné mramorování tukem přímo předurčuje tento kousek pro pečení a konfitování.
CENA ZA 1 kg 330 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.

Telecí krk

Šťavnatá pečínka jemné chuti je snem každé hostitelky. S telecím krkem to zvládne jedna dvě. Jemnost telecího masa vyžaduje spíš nižší teplotu a delší čas pečení.

A že jste o konfitování jenom slyšeli a nikdy ho nezkusili? Je to nejsnadnější způsob přípravy.

Konfitovaný telecí krk

Krk obložte bylinkami, čerstvá šalvěj nebo petrželka bude tou správnou volbou, a svažte kuchyňským provázkem do úhledného tvaru, řádně osolte a opepřete.

Najděte vysoký pekáček nebo kastrůlek vhodný do trouby, které bude masu pasovat tak akorát a celé jej zalijte rozpuštěným sádlem. Na 100°C konfitujeme 4h.

Krk vyjměte, nechte odpočinout a nakrájejte na plátky. Nebojte se experimentovat s kořením i bylinkami.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT