Ossobuco
Dušení DUŠENÍ Pečení PEČENÍ Grilování GRILOVÁNÍ
Hovězí maso, přední Ossobuco
V Čechách z kližky vaříme guláš, v Itálii ji naporcují i s morkou kostí a dusí ji pomalu ve víně, bílém i červeném.
CENA ZA 1 kg 240 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
PRODUKT JE DOČASNĚ VYPRODANÝ Ale nezoufejte, pomůžeme vám najít podobný.

Ossobuco

Netradiční řez masa, který k nám přišel z Itálie, kdy kližka zůstává na kosti plné lahodného morku. Nejvhodnější úprava je pečení nebo dušení, kdy se morek z kosti, kolagen a vazivo z masa rozpustí a předají neuvěřitelně silnou chuť do omáčky.

Před tepelnou úpravou je dobré vždy naříznout obvodovou blanku, která jednotlivé kousky masa drží pohromadě. Aby bylo výsledné ossobuco ještě šťavnatější doporučujeme jej nejprve zprudka opéct po obou stranách a pak až dusit. Sluší mu víno, bílé i červené, kořenová zelenina, houby, sušené švestky nebo dýně.