Vyzrálé hovězí maso až ke dveřím. Kam doručujeme? OVĚŘIT DORUČENÍ
Vyzrálé Hovězí maso
CHCI VÍCE INFORMACÍ

Vyzrálé hovězí maso

Už se vám stalo, že jste koupili hovězí maso z běžného řetězce a stálo vás to hodně energie ho uvařit doměkka? Komu ne...

Proč tomu tak je?

Plemeno skotu

Mléčná plemena jsou šlechtěna hlavně na produkci mléka, zvíře na sobě nemá tolik svalové hmoty. Mléčný skot je chovaný převážně ve stájích a nemá tolik příležitosti k pohybu. Masná plemena skotu sice také produkují mléko, ale v malém množství pouze pro potřebu telat. Většina z nich prožije svůj život na pastvině po celý rok.

Věk zvířete

Má jistý vliv, ale ne zásadní. I maso desetileté krávy masného plemene bude po dostatečném vyzrání vynikající.

Pohlaví zvířete

Býk je hodně zmasilý. Maso z mladého býka bude velmi libové a jemné. Takové maso nebude protučnělé, neboli mramorované, a proto nebude tak křehké a chuťově nijak zajímavé. Maso z jalovice nebo volka bude pěkně mramorované tukem, bude mnohem chutnější, křehké a jeho chuť bude intenzivní.

Zrání

To je ten nejdůležitější parametr, který určuje jak se vám bude s masem pracovat v kuchyni a jak vám maso bude po úpravě chutnat.

Posmrtná ztuhlost, neboli rigor mortis, nastává u každého živočicha v důsledku biochemických a fyzikálních procesů. Není to ale nevratný proces, ke zpětnému zkřehnutí je potřeba čas, který při běžné řetězové produkci bohužel není.

Suché zrání je proces, kdy celé čtvrtě visí za velmi nízké teploty a za přístupu cirkulujícího vzduchu a přísné hygienické kontroly několik dní až týdnů ve speciálních chladících boxech. Mění se pH, svalová vlákna se uvolňují a hlavě se odpařuje voda, čímž se koncentruje chuť a vůně masa. Maso zkřehne, zintenzivní se jeho chuť i vůně.

Mokré zrání je druhá fáze zrání probíhající bez přístupu vzduchu. Rozbourané maso je zavakuováno do balíčků, přičemž již nedochází k odpařování vody a nastává přirozený proces rozkladu pomocí vlastních enzymů. Tento proces pokračuje po celou dobu až do rozbalení balíčku.

Doba zrání, která je uvedená u našich produktů, je vždy délka fáze suchého zrání.

Krk
Hovězí maso, přední Krk 275 Kč/kg
Rib eye steak
Vysoký roštěnec Rib eye steak 495 Kč/kg
Vrchní šál
Hovězí maso, zadní Vrchní šál 341 Kč/kg
Kližka
Hovězí maso, zadní Kližka 242 Kč/kg
Striploin
Nízký roštěnec Striploin 440 Kč/kg
Spodní šál
Hovězí maso, zadní Spodní šál 330 Kč/kg
Plec
Hovězí maso, přední Plec 209 Kč/kg
Ořezy
Hovězí maso, zadní Ořezy 110 Kč/kg
Ořech
Hovězí maso, zadní Ořech 341 Kč/kg
Falešná svíčková
Hovězí maso Falešná svíčková 440 Kč/kg
Loupaná plec
Hovězí maso, přední Loupaná plec 231 Kč/kg
Rump steak
Hovězí maso, steaky Rump steak 440 Kč/kg
Váleček
Hovězí maso, zadní Váleček 363 Kč/kg
Žebra
Hovězí maso, přední Žebra 140 Kč/kg
Flank steak
Hovězí maso Flank steak 385 Kč 385,00 Kč/kg
Játra
Hovězí droby Játra 70 Kč 70,00 Kč/kg
Flap steak
Hovězí maso Flap steak 385 Kč 385,00 Kč/kg
Jazyk
Hovězí droby Jazyk 120 Kč 120,00 Kč/kg
Recepty Hovězí burger se slaninou a sýrem
RECEPTY
Hanger steak
Hovězí maso, steaky Hanger steak 385 Kč 385,00 Kč/kg
Ledvina
Hovězí droby Ledvina 70 Kč 70,00 Kč/kg
Holubička
Hovězí maso, steaky Holubička 341 Kč 341,00 Kč/kg
Srdce
Hovězí droby Srdce 70 Kč 70,00 Kč/kg
Hrudí
Hovězí maso, přední Hrudí 165 Kč 165,00 Kč/kg
Kosti
Hovězí kosti Kosti 33 Kč 33,00 Kč/kg
Líčka
Hovězí maso, přední Líčka 209 Kč 209,00 Kč/kg
Recepty Pečený krk na víně
RECEPTY
Lopatkový plátek
Hovězí maso, steaky Lopatkový plátek 275 Kč 275,00 Kč/kg
Oháňka
Hovězí oháňka Oháňka 110 Kč 110,00 Kč/kg
Recepty Trhané hovězí maso
RECEPTY
Skirt steak
Hovězí maso, steaky Skirt steak 385 Kč 385,00 Kč/kg
Recepty Roast Beef
RECEPTY
Svíčková
Hovězí maso, steaky Svíčková 770 Kč 770,00 Kč/kg
Tabulový steak
Hovězí maso, steaky Tabulový steak 385 Kč 385,00 Kč/kg
Zadní
Hovězí maso, zadní Zadní 319 Kč 319,00 Kč/kg
Maso na hamburger
Hovezi maso, zadni Maso na hamburger 165 Kč 165,00 Kč/kg
Přední
Hovězí maso, přední Přední 220 Kč 220,00 Kč/kg