Hovězí maso, steaky Hanger steak
Tento kousek si mnoho řezníků schovává pro sebe a dobře ví proč – chutí i strukturou jde o nejzajímavější kousek ze všech druhů hovězího masa.
CENA ZA 1 kg 350 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
PRODUKT JE DOČASNĚ VYPRODANÝ

Hanger steak

Tento výtečný, extrémně šťavnatý i při úpravě „well done“, kus masa na grilování, který pochází ze svalového úponu bránice, si díky svému tvaru vysloužil název „veverka“. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Právě od jater si získává svou silnou kořeněnou chuť. Peče se krátce na grilu nebo na rozpálené pánvi.

Zrání

Stejně jako Skirt steak neprochází fází suchého zrání, neboť se tyto dva svaly vyndávají ihned po porážce i s vnitřnostmi. Je tedy potřeba nechat proces zrání proběhnout ve vakuu alespoň 14 dní. Čím déle, tím lépe.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT