Hovězí maso Flap steak
Je méně známý steak z pupku, z jeho střední části, takže je celkově větší a vyšší než Flank steak. Někdy se mu říká také „bryndáček“.
CENA ZA 1 kg 440 Kč/kg
DOBA ZRÁNÍ 21 dní
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 36 dní se můžete těšit

Flap steak

Stejně jako Flank steak má také výrazné mramorování a delší hrubá svalová vlákna. Po Hanger steaku se jedná o nejšťavnatější steak. Můžete být překvapeni o jak velký kus masa se vlastně jedná. Opékame jej opět vcelku a na prkénku krájíme šikmo přes vlákno na tenké proužky. Pokud máte menší gril nebo pánev, lze jej před úpravou rozříznout po vláknu na menší porce.

Doporučujeme pro úpravu „rare“ nebo „medium rare“.

 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT