Hovězí maso, steaky Skirt steak
Neboli oponka je jeden z nejdelších, nejužších a nejtenčích kusů masa s hrubými vlákny o celkové délce 50 až 60cm. Je originální již svým způsobem přípravy – stočený do klubíčka a svázaný kuchyňským provázkem.
CENA ZA 1 kg 440 Kč/kg
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 35 dní se můžete těšit

Skirt steak

Oponku můžete použít do guláše, ale my ji doporučujeme nechat vyzrát ve vakuu a po stržení vazivové blány použít na jedinečný steak. Tento poměrně dlouhý proužek svaloviny patří k nejšťavnatějším kusům masa. Proč? Oponka po obou vnitřních stranách žeber drží bránici a pomáhá zvířeti dýchat.  Neustále tedy pracuje – při každém nádechu a výdechu zvířete se hýbe a nalévá se do něj krev. Těšte se na kombinaci šťavnatosti a výrazné železité chuti.

Zrání

Stejně jako Hanger steak neprochází fází suchého zrání, neboť se tyto dva svaly vyndávají ihned po porážce i s vnitřnostmi. Je tedy potřeba nechat proces zrání proběhnout ve vakuu alespoň 14 dní. Čím déle, tím lépe.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT