Hovězí maso, steaky Svíčková
Světově proslulý „filet mignon“ se připravuje právě z tohoto svíčce podobného libového, jemného a křehounkého svalu.
CENA ZA 1 kg 850 Kč/kg
DOBA ZRÁNÍ 21 dní
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 41 dní se můžete těšit

Svíčková

Svíčková je bederní sval ležící na vnitřní straně hřbetu a patří k nejlepším, nejžádanějším a také nejdražším částem hovězího masa. Výtečně se hodí pro minutkovou úpravu na pánvi či grilu, lze ji také péct vcelku nebo pošírovat. Při základním zpracování se z povrchu odstraňuje tuková tkáň, blány a šlachy, čistá svalovina se pak obvykle porcuje na tři základní části – palec, špičku a střed. Ze středu se porcují krásné pravidelné steaky, z úzké koncové části se dá udělat skvělý tatarák.

 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT