Hovězí maso, zadní Tabulová špička
Libový kus masa s výraznou tukovou vrstvou, který je znám také jako Tafelspitz nebo Picanha.
CENA ZA 1 kg 380 Kč/kg
DOBA ZRÁNÍ 24 dní
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 36 dní se můžete těšit

Tabulová špička

Zadní kýta je soubor několika svalů, které jsou různým způsobem namáhány. Jedním z těch méně pracujících je tabulová špička, která je v západní evropě nejčastěji upravována jako tzv. Tafelspitz, pomalu vařené maso s kořenovou zeleninou, krájené přes vlákno na tenké plátky a podávané s brambory, fazolkami nebo pažitkovou omáčkou. V jižní americe je upravována jako Picanha, pro kterou je podmínkou zachování silné tukové vrstvy. Uprauje se na jehle nad ohništěm, nakrájená na plátky na grilu nebo vcelku s do mřížky nařezanou tukovou vrstvou v troubě.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT