Postup na vývar:
Veškeré suroviny na vývar vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme pomalu táhnout několik hodin, klidně přes noc. Pokud chceme silnější chuť vývaru, kosti i zeleninu na sucho opečeme zprudka v troubě, necháme trochu vychladnout a zalijeme studenou vodou. Necháme na mírném stupni táhnout několik hodin.
Postup na Ramen:
- Skirt steak vyndáme z lednice alespoň hodinu před začátkem vaření. Maso rozbalíme a sundáme blánu z obou stran, mělo by to jít poměrně snadno rukou. Maso rozkrájíme po vlákně na 3 až 4 vetší plátky.
- V menším kastrůlku si dáme vařit osolenou vodu na nudle, které uvaříme dle návodu a scedíme.
- V hrnci nebo wok pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vložíme nakrájenou bílou část jarní cibulky, česnek, zázvor a vločky červené papriky a orestujeme.
- Přidáme vývar, vodu, rybí a sójovou omáčku a na kostičky nakrájený batát a případnou další zeleninu dle vaší chuti (zelené fazolky, kukuřici, brokolici, květák, ...). Osolíme.
- Než se nám uvaří zelenina v polévce, na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a zprudka opečeme plátky skirt steaku, mělo by stačit 3 - 4 minuty z každé strany. Pánev i s masem odložíme na podložku a necháme maso chvíli odpočinout. Maso do polévky krájíme na tenké nudličky přes vlákno.
- Připravíme si větší misky, do kterých vložíme uvařené nudle, nakrájené maso, zelenou část jarní cibulky, zalijeme uvařenou polévkou. Na závěr můžeme přidat koriandr a dochutit limetkou.