Vyzrálé hovězí maso až ke dveřím. Kam doručujeme? OVĚŘIT DORUČENÍ
Recepty Ramen

Suroviny na vývar

  • 1 kg hovězích kostí nebo žebra
  • 3l vody
  • kousek mrkve, petržele, celeru, pórku, překrojená cibule i se slupkou
  • 2 lžíce octa

Suroviny na Ramen

  • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky (bílá a zelená část zvlášť)
  • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
  • 1 lžíce jemně strouhaného čerstvého zázvoru
  • 0,5 lžice vločkové červené papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 0,5 litru vody
  • 1 batát, oloupaný a nakrájený na kostičky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 sojové omáčky
  • 0,5kg skirt steak
  • 200 gr nudlí
  • na obložení zelené fazolky, kukuřice, žampiony, hlíva, brokolice, ... 
  • dle chuti šťáva z limetky a čerstvý koriandr

Postup na vývar:

Veškeré suroviny na vývar vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme pomalu táhnout několik hodin, klidně přes noc. Pokud chceme silnější chuť vývaru, kosti i zeleninu na sucho opečeme zprudka v troubě, necháme trochu vychladnout a zalijeme studenou vodou. Necháme na mírném stupni táhnout několik hodin.

Postup na Ramen:

  1. Skirt steak vyndáme z lednice alespoň hodinu před začátkem vaření. Maso rozbalíme a sundáme blánu z obou stran, mělo by to jít poměrně snadno rukou. Maso rozkrájíme po vlákně na 3 až 4  vetší plátky.
  2. V menším kastrůlku si dáme vařit osolenou vodu na nudle, které uvaříme dle návodu a scedíme.
  3. V hrnci nebo wok pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vložíme nakrájenou bílou část jarní cibulky, česnek, zázvor a vločky červené papriky a orestujeme.
  4. Přidáme vývar, vodu, rybí a sójovou omáčku a na kostičky nakrájený batát a případnou další zeleninu dle vaší chuti (zelené fazolky, kukuřici, brokolici, květák, ...). Osolíme.
  5. Než se nám uvaří zelenina v polévce, na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a zprudka opečeme plátky skirt steaku, mělo by stačit 3 - 4 minuty z každé strany. Pánev i s masem odložíme na podložku a necháme maso chvíli odpočinout. Maso do polévky krájíme na tenké nudličky přes vlákno.
  6. Připravíme si větší misky, do kterých vložíme uvařené nudle, nakrájené maso, zelenou část jarní cibulky, zalijeme uvařenou polévkou. Na závěr můžeme přidat koriandr a dochutit limetkou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT