Telecí droby Ledvina
Výtečná delikatesa, která většinou skončí v psí misce. Škoda.
CENA ZA 1 kg 150 Kč/kg
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.

Ledvina

Ano, ledviny potřebují před kuchyňskou úpravu trochu víc péče. Ale ta chuť za to stojí! Doporučujeme je ponořit do mléka a ponechat přes noc v lednici. Mléko před vařením vylijeme, ledviny opláchneme, vyřízneme střed s blankami a cévkami.

Ledvinky jsou výborné opečené zprudka jen tak na másle. Je důležité je opékat na vysoký teplotní stupeň, aby se stihla vypařit voda, kterou ledviny pustí. Nebo je můžete dusit na cibulce a hrubozené hořčici s kapkou smetany. A taková omáčka z kousku srdce, jater a ledvinek se smetanou a muškátovým oříšek, to je teprve lahůdka!

Stejně jako játra, i ledviny solíme až po tepelném zpracování.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT