Postup
- Připravíme si zeleninu: cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, kapii rozkrojíme, vyčistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme, rozdrtíme nožem a pokrájíme najemno.
- Na středním plameni rozehřejem pánev se lžící sádla a 5 minut opékáme pokrájenou cibuli, pak přidáme česnek, kapii, chilli, papriku a kmín. Promícháme a opékáme dalších 5 minut.
- Zvýšíme teplotu a do pánve vložíme mleté maso, které opečeme dohněda. Směs zalijeme 300 ml hovězího vývaru a rajčaty, ochutíme majoránkou, cukr, dobře osolíme a opepříme a přidáme rajčatové pyré.
- Směs řádně promícháme a na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Občas zamícháme.
- Fazole slijeme z nálevu a přidáme do směsi. Vaříme dalších 10 minut.
- Před podáváním dochutíme solí, pepřem a chilli a necháme na závěr rozpustit 2 kostičky čokolády a řádně promícháme.