Recepty Chilli con carne

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 1 červená kapie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • chilli dle chuti
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 500g mletého hovězího masa (pupek, plec, krk, hrudí)
  • 300ml hovězího vývaru
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 0,5 lžíce majoránky
  • 1 lžička cukru
  • 2 kostičky 80% čokolády
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 400g konzervovaných fazolí

zakysaná smetana, rýže, chléb nebo nachos k podávání

Postup

  1. Připravíme si zeleninu: cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, kapii rozkrojíme, vyčistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme, rozdrtíme nožem a pokrájíme najemno.
  2. Na středním plameni rozehřejem pánev se lžící sádla a 5 minut opékáme pokrájenou cibuli, pak přidáme česnek, kapii, chilli, papriku a kmín. Promícháme a opékáme dalších 5 minut.
  3. Zvýšíme teplotu a do pánve vložíme mleté maso, které opečeme dohněda. Směs zalijeme 300 ml hovězího vývaru a rajčaty, ochutíme majoránkou, cukr, dobře osolíme a opepříme a přidáme rajčatové pyré.
  4. Směs řádně promícháme a na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Občas zamícháme.
  5. Fazole slijeme z nálevu a přidáme do směsi. Vaříme dalších 10 minut.
  6. Před podáváním dochutíme solí, pepřem a chilli a necháme na závěr rozpustit 2 kostičky čokolády a řádně promícháme.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT