Hovězí maso, přední Pupek
Placatý kus masa chránící dutinu břišní. Dělí se na tři části, z nichž dvě jsou jedinečné na grilu.
CENA ZA 1 kg 200 Kč/kg
DOBA ZRÁNÍ 30 dní
SKLADOVÁNÍ 0-4°C
NAROZENO Na louce
VYKRMENO Trávou
PORAŽENO S úctou
DOČASNĚ VYPRODÁNO Rezervujte si svůj vyzrálý kousek.
už za 35 dní se můžete těšit

Pupek

Dlouhý plochý sval, který se dělí na 3 části: Flank - nizký steak z pupku, Flap - vysoký steak z pupku a Pupek samotný.

Pupek bývá obdobně jako vepřový bůček protkaný tukem v jednotlivých vrstvách. Hodí se proto na delší tepelné úpravy. Maso lze ale také poměrně snadno rozdělit na jednotlivé vrstvy masa a tuku, čímž získáme stejně vysoké plátky svaloviny na závitky nebo roládu. Díky poměru tuku a masa se hodí také na mletí.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT