Recepty Roast Beef

SUROVINY NA ROAST BEEF

Roast beef krok za krokem

  1. Maso vyjmeme z obalu, očistíme od blanek.
  2. Pokud je maso nepravidelného tvaru, vytvarujeme ho pomocí kuchyňského provázku.
  3. Maso řádně osolíme, opepříme a ze všech stran natřeme oblíbenou hořčicí. Plnotučná bude jemnější, dijonská pikantnější. Pro zpestření můžete místo hořčice použít mleté hořčičné semínko.
  4. Naložené maso uložíme na 1 den do lednice.
  5. Je nanejvýš nutné, aby maso před samotným pečením mělo pokojovou teplotu. Proto jej vyndejte z lednice alespoň hodinu předem.
  6. Troubu s pekáčkem rozehřejeme na 100st. Na dostatečně velké pánvi rozehřejeme sádlo a důkladně ze všech stran na něm opečeme celé maso do zlatova, kůrčička je žádoucí.
  7. Opečené maso přendáme do pekáčku a pečeme zhruba 90 minut. Maso můžeme zkontrolovat vpichovým teploměrem, střed masa by měl mít teplotu 45 - 55 st.
  8. Maso po vyndání z trouby necháme minimálně 15 minut odpočinout. Krájíme na tenké plátky.
  9. Podáváme s lehkým salátkem, pečivem, domácí majonézou, pečenými brambory, grilovanou zeleninou, česnekovým dressingem, houbovým nebo křenovým přelivem, .. s čímkoli, co máte rádi.
  10. Studené plátky jsou výborné do sendvičů.

Tip:

Obsah pánvičky po opečení masa nevyhazujte, přidejte najemnou nakrájenou cibulku, uvolněte všechny přípečky, po opečení přidejte lžíci až dvě hořčice, trochu vývaru nebo vody a nechte lehce provařit a zredukovat. Lze přidat trochu smetany. Omáčku osolte, opepřete a můžete podávat s nakrájenými plátky roastbeefu.