Vyzrálé Hovězí maso
CHCI VÍCE INFORMACÍ

Není to vaše chyba, že maso bývá tuhé

Možná už se vám stalo, že jste koupili hovězí z běžného supermarketu a po hodinách u plotny jste se stejně dočkali spíš podrážky než křehkého steaku. Není to tím, že byste neuměli vařit – je to prostě maso, které nedostalo čas. Hovězí potřebuje po porážce odpočívat, aby se svalová vlákna uvolnila a chuť se rozvinula. Bez zrání je tuhé, se zráním se promění v lahůdku.

Plemeno, pohlaví a život na pastvině dělají rozdíl

Ne každá kráva je stejná. Mléčná plemena jsou šlechtěná hlavně na produkci mléka, jejich maso je proto chudší na tuk i chuť. Masná plemena, která většinu života tráví venku na pastvinách, mají vyvážený podíl svalů a tuku, tzv. mramorování. To zajišťuje křehkost a intenzivní chuť. Velkou roli hraje i pohlaví: maso z jalovice nebo volka bývá jemně prorostlé tukem, voňavé a šťavnaté, zatímco maso z býka je sice libové, ale méně zajímavé pro chuťové buňky.

Věk zvířete a kouzlo zrání

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení není vyšší věk nutně na škodu. I starší kráva masného plemene může dát maso, které je vynikající – pokud má šanci správně uzrát. Zrání je klíčovým procesem. Suché zrání je gurmánská specialita: čtvrtě masa visí v chladicích boxech s kontrolovanou teplotou a prouděním vzduchu. Maso ztrácí vodu, koncentruje se jeho chuť a stává se křehkým tak, že se rozplývá na jazyku. Mokré zrání probíhá ve vakuu a pomáhá enzymům přirozeně změkčovat maso.

Co navíc získáte s bio farmářským masem

Prémiové farmářské maso není jen o chuti, ale i o původu. Naše zvířata tráví většinu roku na pastvinách, bez stresu, bez hormonů a antibiotik. Díky tomu má maso vyšší obsah zdravých omega-3 mastných kyselin a nižší podíl nasycených tuků než maso z běžné velkovýroby. Každý kus je stoprocentně dohledatelný a nese certifikát BIO. Ať už si připravíte steak na grilu, nebo pomalu tažený vývar, můžete si být jistí, že jde o maso s příběhem, kvalitou a respektem k přírodě.

Doba zrání, která je uvedená u našich produktů, je vždy délka fáze suchého zrání.

ZPŮSOB PŘÍPRAVY UZENÍ
ZPŮSOB PŘÍPRAVY GRILOVÁNÍ
ZPŮSOB PŘÍPRAVY PEČENÍ
ZPŮSOB PŘÍPRAVY DUŠENÍ
ZPŮSOB PŘÍPRAVY VAŘENÍ
Vrchní šál
Hovězí maso, zadní Vrchní šál 400 Kč/kg
Ořech
Hovězí maso, zadní Ořech 400 Kč/kg
Falešná svíčková
Hovězí maso Falešná svíčková 515 Kč/kg
Holubička
Hovězí maso, steaky Holubička 400 Kč/kg
Hrudí
Hovězí maso, přední Hrudí 210 Kč/kg
Krk
Hovězí maso, přední Krk 315 Kč/kg
Lopatkový plátek
Hovězí maso, steaky Lopatkový plátek 315 Kč/kg
Plec
Hovězí maso, přední Plec 245 Kč/kg
Podplečí, chuck roll
Hovězí maso, steaky Podplečí, chuck roll 265 Kč/kg
Rib eye steak
Vysoký roštěnec Rib eye steak 580 Kč/kg
Rump steak
Hovězí maso, steaky Rump steak 500 Kč/kg
Žebra
Hovězí maso, přední Žebra 170 Kč/kg
Spodní šál
Hovězí maso, zadní Spodní šál 380 Kč/kg
Flank steak
Hovězí maso Flank steak 460 Kč 460,00 Kč/kg
Flap steak
Hovězí maso Flap steak 460 Kč 460,00 Kč/kg
Recepty Hovězí burger se slaninou a sýrem
RECEPTY
Hanger steak
Hovězí maso, steaky Hanger steak 515 Kč 515,00 Kč/kg
Kližka
Hovězí maso, zadní Kližka 275 Kč 275,00 Kč/kg
Kosti
Hovězí kosti Kosti 37 Kč 37,00 Kč/kg
Líčka
Hovězí maso, přední Líčka 265 Kč 265,00 Kč/kg
Loupaná plec
Hovězí maso, přední Loupaná plec 275 Kč 275,00 Kč/kg
Oháňka
Hovězí oháňka Oháňka 140 Kč 140,00 Kč/kg
Ořezy
Hovězí maso, zadní Ořezy 140 Kč 140,00 Kč/kg
Skirt steak
Hovězí maso, steaky Skirt steak 460 Kč 460,00 Kč/kg
Striploin
Nízký roštěnec Striploin 515 Kč 515,00 Kč/kg
Svíčková
Hovězí maso, steaky Svíčková 900 Kč 900,00 Kč/kg
Tabulový steak
Hovězí maso, steaky Tabulový steak 440 Kč 440,00 Kč/kg
Váleček
Hovězí maso, zadní Váleček 410 Kč 410,00 Kč/kg
Zadní
Hovězí maso, zadní Zadní 370 Kč 370,00 Kč/kg
Recepty Pečený krk na víně
RECEPTY
Maso na hamburger
Hovezi maso, zadni Maso na hamburger 200 Kč 200,00 Kč/kg
Přední
Hovězí maso, přední Přední 265 Kč 265,00 Kč/kg