Čerstvé Hovězí droby
CHCI VÍCE INFORMACÍ

Vnitřnosti


Naši předci se v době bez mrazáků a ledniček a celkového nedostatku potravin naučili, že čím více ze zvířete zpracovali, tím více jídla měli. Díky nim si dnes pochutnáváme na jelitech, jitrnicích, paštikách, dršťkové polévce a podobných delikatesách.

Je až neuvěřitelné, jaká rozmanitost chutí, konzistencí a struktur je mezi jednotlivými druhy. Zpracování je různorodé národ od národu.

Naší filozofií je zpracovat z poraženého zvířete vše, co zpracovat jde. Proto jsme do prodeje zařadili v české kotlině nejběžněji zpracovávané droby. Pokud jste opravdový gurmán a máte rádi slezinu, či plíčky na smetaně, rádi vám necháme připravit i tyto méně standartní druhy.

Kulinářská úprava

Vnitřnosti mají krátkou dobu trvanlivosti a proto je potřeba neotálet s jejich zpracováním.

Z jater, srdce a ledvinek lze udělat vynikající omáčku. Srdcem ozvláštníte klasický guláš. Domácí paštika z jater nepřekoná žádnou kupovanou a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Poctivý s vývar s nudličkami a játrovými knedlíčky je stálice našich babiček. Dršťkovou polévku buď milujete nebo ne. Uzený jazyk s bramborovou kaší je naprostou delikatesou. A na výsluní se po čase vrací býčí žlázy a brzlík.

Nemějte z vnitřností strach, jsou součástí pestrého a vyváženého jídleníčku. Na prodejně vám rádi poradíme, jak které vnitřnosti zpracovat, na co si dát třeba pozor.